Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona denuncia l'estat del servei ferroviari i dóna suport a les accions de protesta

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona celebra l'organització de les usuàries i els usuaris de la línia Portbou-Girona-Barcelona de RENFE per denunciar l'actual estat del servei ferroviari, agreujada amb les darreres mesures provocades per les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a l'àrea de Girona. Així, la CUP dóna suport a les accions que es van organitzar la setmana passada (del 2 al 8 de febrer), i anima a les usuàries i usuaris d'aquest servei a secundar les properes convocatòries que es facin des del col·lectiu d'afectats. Al mateix temps la CUP valora positivament l'establiment d'un llistat de reivindicacions per exigir a la companyia ferroviària.

12/02/2009 00:22 Territori
Des d'aquest punt de vista, la CUP de Girona vol denunciar la situació actual del servei ferroviari arran dels canvis introduïts el 31 de gener per RENFE. Tal i com denuncia el recentment creat col·lectiu d'usuàries i usuaris, entre altres crítiques, s'ha incrementat considerablement el temps dels trajectes, a l'hora que s'ha augmentat un 7% el preu dels bitllets, mentre  no s'han previst mesures compensatòries davant els perjudicis que han causat i, previsiblement, causaran aquests canvis. Aquesta situació no fa més que agreujar un dèficit històric en la gestió del servei ferroviari d'aquesta línia feta per RENFE, especialment durant els darrers anys.
 
En relació a la moció consensuada entre tots els grups municipals, la CUP comparteix bona part del seu contingut però denuncia l'oportunisme de la moció. Des d'aquest punt de vista, la CUP considera que tant l'equip de govern com la resta de grups municipals han mantingut una actitud passiva davant el deteriorament progressiu del servei ferroviari, durant els darrers anys, i han fet poc per defensar l'establiment d'un transport públic de qualitat a la ciutat, tot i el coneixement de l'estat del servei i el descontentament generalitzat. Igualment, la CUP critica que la moció focalitzi totes les crítiques a RENFE-ADIF i no admeti la responsabilitat de l'Ajuntament de Girona en qüestions com les obres del TAV. Així, la CUP de Girona insta l'equip de govern format pel PSC, Esquerra i ICV-EUiA a prendre les mesures oportunes per assegurar l'establiment de mesures de millora que minimitzin l'impacte de les obres del TAV i garanteixin un servei públic de transport accessible, regular i de qualitat 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid