Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es troba amb l'oposició de CiU i PxC per retirar els vestigis franquistes que queden a Vic

La Candidatura d'Unitat Popular  (CUP) de Vic ha presentat avui una moció al ple municipal per fer un inventari per retirar tots els vestigis franquistes que queden a la ciutat, com plaques, i impulsar la revocació de fill adoptiu de la ciutat a Antonio Correa, Miguel Rodrigo i Rafael Garcia. La moció no ha prosperat, tot i que ha tingut el suport d'ERC, i ICV-EUiA, però CiU i PxC han votat en contra i el PSC s'abstingut.

01/12/2008 23:13 Política

La moció de la CUP fa referència al compliment de l’article 15 de la Memòria Històrica estatal. En concret, demana la revocació dels títols honorífics als tres personatges esmentats i també la supressió de la placa on s’exalta el general Franco, situada a l’interior de la catedral, la pintura vial amb la inscripció “Pasaje General Mola” i les diferents plaques de l’”Instituto Nacional de la Vivienda”.  La CUP ha presentat la moció en nom de Maulets, que recentment ha engegat una campanya a nivell nacional sobre el tema.

Per la seva banda, CiU ha argumentat que ara es compleixen el 70 aniversari dels bombardejos contra la població civil a Vic i ha proposat un manifest institucional conjunt “en favor de la pau”, prèvia retirada de la moció. La CUP no l'ha acceptat retirar, ja que, tal com ha dit Quim Soler, aquesta solució es podia haver pactat durant tota la setmana i que, en tot cas, el manifest es podia fer en una altra ocasió.

 

Per saber-ne més:

Maulets Osona enterren els vestigis del franquisme.Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid