Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Casal Popular Panxampla demana la retirada de la nova ordenança de civisme de Tortosa

Divendres pasat, a la taula rodona que va organitzar a la sala d'actes de la biblioteca Marcel·lí Domingo
El Casal Panxampla va demanar la retirada de l'esborrany i l'obertura d'un procés participatiu sobre el model de convivència a la ciutat. Amb l'objectiu d'obrir el debat, el col·lectiu va convidar la regidora Rosa Cid i el tècnic de l'àrea de Governació, a més de dos convidats: el regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Berga, Ignasi Romero, i l'advocat Jaume Asens, president de la comissió de defensa dels drets de la persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona. 

19/10/2008 11:55 Política

Asens va recordar que l'ordenança de civisme de Barcelona va ser «l'avantguarda de la febre» que després va contagiar molts ajuntaments. catalans. Segons va dir, al desembre es resoldrà el recurs presentat contra l'ordenança de Barcelona.

Per la seva banda, la regidora de Governació, Rosa Cid, que va anunciar la creació d'un servei de mediació comunitària, que estarà integrat pels policies de barri i pel regidor de barri de cada zona de la ciutat.

En aquest sentit, la regidora de Governació, Rosa Cid, va confirmar que la creació del servei de mediació serà una de les mesures "socials i educatives" complementàries a l'aprovació i aplicació de la nova ordenança pel bon ús de la via pública. "Amb aquest servei volem intentar que la majoria de les situacions que generen problemes de convivència no necessitin l'obertura d'un expedient sancionador", va remarcar. En la mateixa línia, el tècnic municipal Ernest Valls, que també va participar en la taula rodona organitzada pel Casal Panxampla, va precisar que la mediació comunitària és un servei "molt ambiciós" que està plantejant l'àrea d'Acció Social.

Per saber-ne més:
Debat sobre si són necessàries les ordenances de civisme a Tortosa. Llibertat.cat

La CUP presenta una demanda contra l'Ordenança de Civisme de Lleida. Llibertat.cat

El document d'anàlisi Ordenança de convivència ciutadana i bon govern. Anàlisi crític i propostes que acaba d'editar la CUP de Berga 

 
 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid