Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carta de les llengües

Per Pere Mateu. Publicat a CatNord.cat l'agost de 2008

L’últim Congrés de Versalles celebrat el 21 de juliol del 2008 ha per fi fet un petit recó a les llengües dites regionals. No m’estendré en aquest tema però per a mi el Català és una llengua internacional, ja que és present en quatre estats i com a mínim nacional.

29/08/2008 19:22 Hemeroteca

En un article anterior havia avisat que tots els enemics de la nostra i demés llengües de l’Estat francès farien els màxims esforços per desqualificar aquest tímid projecte. I d’un poc més tenia raó ! Sort d’un Jack Lang per aprovar les esmenes a la Constitució.

M’esperava amb què uns quants socialistes, verds i comunistes votéssin a favor. Gent que vé a donar-nos lliçons a casa nostra, que es diu humanista, que es proclama defensora dels Pobles, de les Cultures, etc …, i que si l’escoltem bé ens promet per Catalunya nord (i altres regions) una lluna de mel per les nostres llengua i cultura,.com pot ser que quan se la posa al peu del canó torna al centralisme el més obtús ?

Com deia la meva àvia : « abans que obris la boca, t’he vist la llengua » i no és pas ben guapa. Altrament, dit a la moda franca « caceu el natural i torna al galop ».

A l’hora de votar, sols els que han gosat fer un petit pas endavant es mereixen consideració. Vosaltres que em llegiu fareu el que voldreu però jo sí que me’n recordaré al moment de les urnes.

Tot i així, res no ha acabat i res no és guanyat.. Cal primer que el president Sarkozy ratifiqui la Carta Europea …, després que la sotmeti al Consell Constitucional, després que per voluntat de les autoritats de govern es fassin decrets d’aplicació.

Com coneixem el món de l’ensenyament franco-francès, no dubto dels entrebancs imaginats per retardar una aplicació mínima. A nosaltres de continuar lluitant per la nostra llengua perquè no seran pas ells que ho faran. A nosaltres d’imposar els nostres desitjos i d’exigir el que és just. Som encara ben lluny d’una normalització.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid