Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Albufera amenaçada greument pels efectes del canvi climàtic

Ecologistes en Acció del País Valencià en un comunicat alerta que les pressions sobre el parc natural afectaran l'ecosistema aquàtic i provocaran pèrdues en un sector clau per a l'economia com és el turisme.

29/07/2008 01:52 Territori
Els ecologistes afirmen que el ritme de pujada del nivell del mar actual, entorn dels 3,3 mm per any, amenaça ecosistemes com els del Parc Natural de l’Albufera de València, on hi ha zones humides, dunes, savinars i pinnades, entre d'altres valors mediambientals. En eixe sentit, advertixen que "encara que el ritme de pujada del nivell del mar puga paréixer una xifra molt xicoteta, els efectes sobre els aiguamolls costaners seran molt importants ja que s’inundaran fins al punt de desaparéixer o incrementaran l'anomenada ’intrusió salina’ a causa de la disminució de l’aportació d’aigua dolça".
 
També alerten sobre els efectes d'altres pressions addicionals derivades de l’activitat urbanística que tindran efectes en l'espai protegit com ara "l’ocupació massiva del terreny", "l’augment del consum de recursos essencials com l’aigua", "els abocaments d’aigües residuals a la mar" i "la proliferació de les construccions en la línia de costa que augmentaran la vulnerabilitat del litoral".
 
Si se segueix en aquesta línia, els ecologistes consideren que "l’acció combinada de la pujada del nivell del mar com a conseqüència del canvi climàtic i l’afonament del terreny causat per la sobrecàrrega d’edificació augmentarà en les pròximes dècades significativament el risc d’inundacions i pèrdua de construccions". Com a conseqüència d'eixos dos factors, "el sector turístic patirà un notable descens en la seua activitat al perdre la matèria primera del seu atractiu: les platges", han conclòs des del col·lectiu ecologista.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid