Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marlaska acusa quatre gallecs d'un delicte d'injúries al rei

Aquest matí a l'Audiència Nacional espanyola, el jutge Fernando Gran-Marlaska ha acusat a quatre  gallecs d'un delicte d'injúries greus al Rei per cremar una figura del monarca durant una manifestació celebrada a Vigo el passat 6 de desembre i per haver utilitzat expressions ofensives sobre la seva persona. Fa uns dies la subdelegació del govern espanyol a Pontevadra va sancionar amb 600€ a cada una se les tres persones que van convocar la manifestació en nom de Causa Galicia

29/01/2008 19:50 Internacional
Els quatre acusats -Alejandro Bolívar, Santiago Méndez, Christopher Machado i José Carlos Peña- han comparegut avui davant l'Audiència Nacional, en un interrogatori en el qual Bolívar es s'ha autoinculpat dels fets i va eximir de tota responsabilitat als altres tres companys.
 
Detencions d'independentistes gallecs a Vigo per haver cremat una fotografia del rei D'acord amb l'ordre de processament, va ser aquest qui, amb la cara tapada, va procedir a cremar una efigie de Juan Carlos I a mida real, mentre que els altres tres van assumir diferents funcions com la de transportar la imatge en un carrito (Méndez) i donar cobertura a Bolívar ocultant les peces amb les quals s'havia ocultat el rostre (Machado i Peña).
 
A part de cremar la imatge del monarca, el jutge considera que les referències a la sang del Rei han sobrepassat "el nucli intangible de la dignitat de la persona", de manera que les expressions sobre "la preferència de transmetre la SIDA als propis fills", no només suposen una manifestació de "menyspreu», sinó un desig de destrucció" de la persona.
 
Els quatre gallecs han arribat a l'Audiència Nacional amb el suport  d'uns quaranta joves que van distribuir un comunicat en el qual denunciaven que el Rei és una figura antidemocràtica, col·locada pel règim del general Franc, i reivindicaven la lliure expressió de les idees republicanes i soberanistas.
 
Per saber-ne més
Solidariedade com Carlos, Alex, Santi e Cris. NÓS-Unidade Popular 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid