Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mataró declara el seu terme lliure de cultius transgènics

El Ple de l'Ajuntament de Mataró  ha aprovat una moció conjunta dels grups municipals on es declara la ciutat zona lliure de cultius transgènics. En nom de tots els grups municipals el regidor de la candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró, Xavier Safont-Tria, va presentar la moció, tot explicant que és capdavantera a nivell europeu perquè beneficia el consumidor i relaciona salut amb consum.

13/11/2007 10:20 Territori

L'ha valorat com una acció positiva per a l’agricultura mataronina, que és bàsicament familiar i es contradiu amb l’agricultura extensiva i industrial que fomenten els cultius transgènics.

La moció s'ha aprovat amb 23 vots favorables (CUP, ICV, ERC, CiU i PSC-PSOE) i amb 4 abstencions (PP), que només han votat afirmativament al punt 4 dels acords.

En el debat sobre la moció el regidor del PP sr. Ferrando ha exposat, d'una forma que ha deixat perplexos els regidors que l'escoltaven, que “es un tema muy importante en la sociedad” però considera que el text aprovat és una proposta de màxims i molt "ideologitzada".

Safont-Tria ha lamentat la postura del PP i la forma com l’ha exposada el sr. Ferrando, que ha dexiat perplexos tots els regidors de la sala, al qual comenta que “el primo d’en Rajoy” potser no els ha assessorat correctament sobre el tema.

A la tercera ha anat la vençuda. En un primer intent, la CUP havia presentat la proposta de resoució al Ple del mes de juliol del 2007. En aquella ocasió, els partits del govern (PSC, ICV i ERC) van presentar una contraproposta que desvirtuava la moció, ja que parlava de convivència entre cultius transgènics i cultius tradicionals i ecològics. El regidor de la CUP, Xevi Safont-Tria, va optar per retirar la proposta per intentar trobar el consens amb la resta de grups.

El segon intent va ser en el Ple del mes d'octubre. Aquest cop, després d'algunes sessions de treball, es portava una proposta consensuada entre tots els grups, excepte el PP. En el mateix ple el partit espanyolista va demanar que, un cop més no se sotmetés la propsota a votació, ja que manifestaven la seva voluntat d'afegir-se al consens, que preveien "difícil". Finalment, el PP no s'ha volgut afegir a la declaració de Mataró zona lliure de transgènics.

Es presenta la Plataforma per un Bages Lliure de Transgènics

 

 

 



Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid