Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CAJEI tira a terra un ‘toro de osborne’ dels que encara restaven dempeus a la nació

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) va fer caure el passat cap de setmana el ‘toro de osborne’ que restava dempeus a Montfort (País Valencià), en el marc de la campanya “Subversió per la Llibertat. Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!”.

20/11/2007 10:48 Política

La CAJEI assumeixl’acció i la reivindiquen com un acte més en la protesta i actitud desobedient de la joventut catalana davant el procés judicial que s'obre avui a l’Audiència Nacional espanyola contra els independentistes per la crema d’imatges del rei.

Els tres bous espanyols més, que encara segueixen dempeus a Montfort de Portitxol, Tavernes de la Valldigne i La Vila Joiosa, van quedar amb l’estructura totalment debilitada, a l’espera que caiguin  pel seu propi peu.

El ‘toro de osborne’ va néixer l’any 1956 com a símbol d’una marca comercial. Però amb el pas del temps i l’aprovació de diverses normatives legals per protegir aquest bou, l’Estat  l'ha convertit el conegut ‘toro de osborne’ en un dels principals símbols d’imposició i dominació, representatiu dels valors més conservadors i patriarcals de la indústria cultural espanyola. 

Amb “Subversió per la llibertat!” la CAJEI reactiva "l’esperit transformador que sempre ha empès la joventut a eliminar la simbologia imposada als Països Catalans pels Estats espanyol i francès", remarca aquesta organització.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid