Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions en contra dels desallotjaments del CSO la Farga i les cases barates de Bon Pastor

30.08.07 Aquest migdia està prevista una concentracions davant els jutjats de Barcelona i del Patronat Municipal de l'Habitatge per evitar els desallotjaments CSO La Farga de Barri de Sants i les cases Barates de Bon Pastor, respectivament. Durant les festes de Sants es va conèixer l'ordre de desallotjament de la Farga i ahir, la presència dels mitjans de comunicació i la resistència del veïnat van evitar el desallotjament a Bon Pastor.

30/08/2007 10:54 Política
La Farga
En un comunicat, el centre social denuncia la "neteja de cases okupades i els Centres Socials", citant els casos de La Hamsa, Kan Baddoll, Miquel Ange,l i els que estan amenaçats en aquests moments, Can Vies, Bahía i La Farga, segons BarriSants.org
 
Des de La Farga opten per "l'enfrontament continu i per la determinació en continuar vivint d'una forma diferent i més lliure, oposada a la dictadura del capitalisme que patim avui dia", i animen "a recolzar activament els centres socials i a estar atentes a les convocatòries per la seva defensa", deixant bén clar que ells pensen seguir amb el seu projecte "fins l'últim dia".
 
Le cases barates de Bon Pastor
Ahir, els veïns van rebre la visita de dos advocats de l'Institut Municipal d'Urbanisme, acompanyats de tres vehicles de la Guardia Urbana, per a executar l'ordre de desallotjament anunciada el 31/07/07. Sembla que hi va haver una actitud vexatòria i intimidatòria mantinguda durant tot el matí pels advocats i van provocar que dues dones majors estiguessin a punt de desmaiar-se i una tercera persona que pateix de diabètis va patir una crisis de sucre, així que es haver de trucar a una ambulància. Un dels veins afectats va ser ingressat en urgències. Durant tot el matí l'afluència de veïns en solidaritat va ser molt gran, arribant a haver-hi unes 30 persones, gairebé totes de les cases barates.  
 
Els advocats van estar esperant durant més de dues hores perquè les ambulàncies marxessin i els veïns firmessin la notificació del desallotjament. Però, quan van veure arribar un equip de TV3 amb una càmara de video, van marxar ràpidament dintre d'un cotxe de la Guàrdia Urbana, sense les signatures que havien estat esperant.
 
Paral·lelament a l'arribada d'aquestes persones, els veïns afectats van rebre una carta del Patronat dient que els seus contractes indefinits s'havien rescindit al desembre, i que el lloguer se li havia continuat cobrant per un "error informàtic".
 
Els veïns van trovar als seus comptes bancatis una transferència de diners des del Patronat (els 8 mesos de lloguers) però van retornar-ho.Els drets que toquen als titulars de lloguers indefinits són: el reallotjament dintre d'un pis a la mateixa zona, i una indemnització per diferència de renda.
 
Fins que no es vegin reconeguts aquests drets, a través d'una sentència judicial que està a punt d'arribar, aquests veïns no marxaran de les seves cases.Però l'Ajuntament no pot permetre's que això passi perquè en aquest cas, la mateixa indemnització la reclamarien també les 600 famílies que queden a les cases barates de Bon Pastor. En el cas que es produexi un desallotjament forçòs, les famílies afectades podrien entrar en vaga de fam indefinida. 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid