Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"La CUP vol ser un revulsiu pel poble que trenqui amb la inèrcia dels últims anys"

Dani Cornellà, cap de llista per la CUP de Celrà

24/05/2007 10:05 Entrevistes

S'ha format a les organitzacions juvenils de l’esquerra independentista i amb una important trajectòria en diferents camps.

Ja de jove va estar implicat en l’agrupament Escolta pare Claret de Girona durant molts anys. Més tard, va pertànyer al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Universitat de Girona.

A més va ser escollit com a claustral en representació dels estudiants, durant els anys 1999-2001 a la UdG, formant part de la Junta de Govern de la universitat idel Consell Social. Actualment forma part d'Acció Cultural de Celrà, entitat que organitza actes en defensa de la llengua i la cultura catalana. Actualment treballa d'educador social.

En el cas de Celrà  és la primera vegada que es presenta la CUP, com creus que està responent la gent a aquesta iniciativa?
De bon principi rebem una bona acollida per part de diferents sectors dela població que estan farts dels qui governen i de la falta d’oposició. Poc a poc anem sumant gent i consolidant un nucli important de persones disposades a treballar i donar la cara per la CUP. Una de les principals novetats que presenta la CUP és la incorporació d’un sector que historicament mai s’havia interessat per la política municipal, el jovent.

Des de l'actual configuració del govern municipal, cap on va Celrà?
Celrà ha caigut en el mateix error que molts pobles de l’extraradi de Girona, crèixer i crèixer. L’equip de govern amb una majoria molt àmpliaha utilitzat la política la desinformació, el no diàleg i la imposició.

El govenr municipal prioritza l’entrada de diners que suposa la contrucció de nous habitatges davant les necessitats del poble i la seva gent. Senseentendre que l’augment de població porta molts problemes a curt i llarg termini. Celrà pot convertir-se en un barri dormitori de Girona, perdentaixí la seva identitat i característiques. 

Com s'ha desenvolupat la darrera legislatura?
La darrera legislatura ha estat continuista, el fet que nomès dos forçeses presentessin a les eleccions ha generat un desencís molt fort i un desangany ciutadà. La única oposició que han trobat a la seva manera de gestionar l’Ajuntament, ha estat les entitats i la CUP desde el carrer.

L'entrada de la CUP al consistori pot trencat les inèrcies immobilistes?
Tan sols el fet de presentar-nos amb idees noves i engrescadors ja hem aconseguit un dels nostres objectius, canviar les dinàmiques actuals. Elfet de l’aparició de la CUP ha motivat a altres partits com ERC o ICV apresentar-se. Utilitzant un discurs molt similar al de la CUP tan aquestspartits com l’Entesa, hi ha hagut un canvi sobtat de propostes i idees.

Tenim clar que les opcions d’entrar al consistori depen de la confiança que ens doni la gent, considerem que hem fet una molt bona feina i que el fet d’entrar a l’Ajuntament portaria gent jove al consistori amb novesidees i projectes que donarien una empenta important al poble en un moment tan delicat.

Quines problemàtiques ha d'afrontar el nou govern municipal?
Des de el punt de vista de la CUP creiem que primer de tot cal fer una moratòria urbanística per frenar aquest creixement desmesurat. A partir d’aquí obrir un procès participatiu ampli perquè la gent del poble parli i decidideix cap on ha d’anar Celrà en tots els aspectes.

Per quina vessant incidirà la CUP durant la campanya?
La CUP incideix molt en el model de poble que volem i en la participació ciutadana com a eina imprescindible per fer un Celrà integrador, viu i ambuna qualitat de vida important.

El nostre lema “amb tu, prenem al relleu” fa referència a la necessitat de que la gent s’involucri en els afers públics i que tothom sigui corresponsable de les decisions que prengui l’Ajuntament.

Com afronta la CUP la campanya?
Afrontem la campanya amb ganes de fer entendre als ciutadans i ciutadanes que les inèrcies poden canviar, que Celrà pot canviar. Independentment dels resultats que obtinguem, la gent del poble sap que hem fet una bona feina i que hem aconseguit moure la realitat política municipal. Tothom s’ha posicionat en temes que fins ara no sortien a la llum perquè una majoria absoluta els hi permetia.

Esperem treure uns bons resultats i evidentment continuarem treballant a Celrà desprès d’aquestes eleccions.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid