Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Quatre joves del Baix Gaià víctimes de la repressió policial"

24.02.07  L'Assemblea de Joves del Baix Gaià (AJBG) denuncia a través del seu bloc l'actitut prepotent i autoritària dels cossos policials  del davant quatre joves mentre encartellaven al pont de la N-340.

Segons l'AJBG, la passada nit de dijous dia 22, uns agents de la Guàrida Civil van demanar la documentació a quatre  dels seus membres mentre estàven enganxant cartells. 

23/02/2007 22:52 Política

Un dels agents els hi va dir, abans de tot que parlessin en castellà, ja que no tenia cap obligació d'entendre el català, ja que el català, segons l'agent, no està obligat coneixe'l, apendre'l i ni molt menys parlar-lo.

Quan els joves van demanar la identificació de l'agent, aquest els hi ca va contestar que "eso en la películas" i ens va negar a fer-ho.  Tot seguit, els membres de la guàrdia civil els han preguntat si portàven drogues i davant de la negativa, els joves van ser escorcollats. 

Un cop realitzat l'escorcoll, la guàrcia civil va avisar a la policia municipal per aixecar la denuncia Segons la versió de la benemérita el fet denunciat (traduït al català), va ser: Col·locar en un lloc no autoritzat tot tipus de publicitat (façanes). Els joves es negaren a firmar aquesta sanció, ja que no especificava la realitat dels fets, ni tan poc les irregularitats comesses pels agents. La sorpresa ens va tornar arribar, quan els hi van comunicar que la multa superava els 600 euros.

Assabentats de l'import de la multa, els joves han tornat a demanar si us plau el número de placa, jà que en cap moment s'havien identificat. Aleshoresm, els cossos policials van requisat tot el material que portàven, cartells contra Muntanyans,  els cartells per la Marina Bernadó (presa política catalana), tots els cartells del 8 Març contra el sexisme i una pancarta per la amnistia de la Marina.

Davant d'aquests fets, l'AJBG està treballant juntament amb agents antirepressius per tal d'afrontar aquestes sancions i irregularitats.Tenen previst de presentar al·legacions i recórrer si és necessàri, i evidenment denunciar a l'agent número, G-37457-B de la Guardia Civil per actituds feixistes i l'agent 022 de la Policia local per col.laboradors.

Per l'AJBG, aquesta situació no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja el hi van identificar el dia que es va fer la botifarrada per la defensa del territori, o "bé les identificiacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca".

Per saber-ne més
Actuació de la GC contra l’AjBG el 26 de novembre. Alerta Solidària
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid