Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una nova agressió al territori a Eivissa

9.01.07 La conselleria balear d'Obres Públiques tramitarà el projecte de port esportiu des Portixol d’Eivissa.

El port contempla 222 places amb una superfície total de 8.797 m2. L'empresari Tomás Suérez promou el projecte i ha encarregat un estudi d'impacte ambiental que no preveu mesures correctores, sinó mesures compensatòries.

09/01/2007 12:44 Política

En el sentit que desapareixerien 15.000 m2 de posidònia, però proposa compensar-ne amb la replantació en una altre zona del litoral, tot i així, qualifica l’informe  de positiu per tirar endavant els projecte.

L'estudi assenyala que els m2 de posidònia afectats seran entre 20.000 i 25.000. La posidònia oceànica és una espècie protegida per la directiva Hàbitat de la Unió Europea. A més, l'estudi remarca l'impacte positiu del projecte pel que fa a la creació de llocs de treballs, augment del comerç local i millora del mercat immobiliari.

Alguns blocaires de l'illa han aixecat el crit al cel davant aquest  projecte, que representaria una nova agressió al territori, en concret "eivissa.0" que assenyala que millorar el mercat immobiliari representarà cobrar encara més per quatre maons, generar més demanda d’apartaments.

Per aquest blocaire, "estem al davant de les conseqüències del nefast Pla Territorial Insular, que deixa tot en l’aire, aquesta zona es permeten embarcaments i només de forma excepcional i de forma degudament justificada es podran autoritzar ports esportius. Per tant via lliure, tot és justificable quan un vol."

Reclama un estudi global de les necessitats de ports esportius, i si fos una cosa tan positiva, analitzar bé el conjunt de la illa, ja que ara pareixen ports esportius com bolets, només amb els criteris del promotors immobiliaris i constructors.

I es pregunta "si hem de replantejar el model de turisme, o potser podem viure d’una altre cosa, quina indústria podem generar a la illa?"

 

Per saber-ne més:

Diario de Ibiza (8.1.07)

Buso Amarre de juliol de 2006

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid