Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1951 Truman, president dels EEUU, dóna llum verda a experimentar amb el terror de la bomba H

1951 Truman, president dels EEUU, dóna llum verda a experimentar amb el terror de la bomba H

12/05/1951 Tal dia com avui
Tal dia com avui de 1951 el president nord-americà Harry Truman va donar llum verda per experimentar la bomba d'hidrogen, coneguda com la Bomba H, una arma del terror molt més descrtuctiva que la bomba atòmica convencional.

Es tractava d'un enginy format per dues bombes: una primera atòmica que, a l'esclatar, provoca una reacció de fusió dins una segona, barreja d'hidrogen, deuteri, triti i liti, que li atorga un potencial enormement superior a les bombes d'urani i de plutoni, anomenades també bombes de fusió.

La primera bomba d'aquest tipus es va caure sobre Eniwetok (atol de les Illes Marshall) l'1 de novembre de 1952. L'"experiment" del terror va causar grans efectes negativus en l'ecosistema de la regió. La temperatura aconseguida en el «Zona Zero» (lloc de l'explosió) va ser de més de 15 milions de graus, tan calent com el nucli de el Sol, per uns quants segons. Literalment va eliminar aquesta illa.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid