Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1967 Cassius Clay perd la llicència per negar-se a anar a la guerra

1967 Cassius Clay (Mohamed Alí) perd la llicència de boxejador per negar-se a anar a la guerra del Vietnam

09/05/1967 Tal dia com avui
1967 va ser l'any en què Mohamed Ali va refusar servir a l'exèrcit nord-americà durant la Guerra del Vietnam fent ús de l'objecció de conciència. En resposta a la pregunta de per què no volia anar a la guerra, Ali va afirmar: No tinc res contra cap Vietcong. Això sovint s'ha citat de forma errònia amb la frase Cap vietnamita m'anomena negrata. Ali fou desposseït del seu cinturó de campió i de la seva llicència per a boxejar, i fou sentenciat a 5 anys de presó. Aquesta sentència fou revocada tres anys més tard, per decissió unànime del Tribunal Suprem.

Els actes d'Ali refusant ser enrolat en l'exèrcit nod-americà i unint-se a la Nació de l'Islam van convertir-lo en una figura extremadament controvertida i polèmica. Fent acte de presència en manifestacions al costat de líders de la Nació de l'Islam com ara Elijah Muhammad i Malcolm X i declarant-los la seva lleialtat en una època en que la corrent general de l'opinió pública nord-americana els veia amb franca hostilitat, Alí va convertir-se en objecte d'odis i sospites. Fins i tot semblava que ell buscava provocar aquestes reaccions, amb punts de vista que oscil.laven des del suport als drets civils fins a fer apologia del separatisme racial.

El 1970 li va tornar a ser concedida la llicència per boxejar, seguint la sentència del Tribunal suprem on també es reconeixia el seu dret a no servir a l'exèrcit alegant moutis religiosos.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid