Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
XX marxa per la desmilitarització de la serra d'Aitana

El diumenge 26 de maig tindrà lloc, convocada per diverses entitats, la XX Marxa per la Desmilitarització de la Serra d'Aitana.

17/05/2024 Drets i Llibertats
La Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció impulsa, per aquest diumenge la XX per la desmilitarització de la serra d'Aitana. L'eixida d'Alcoi serà a les 8.15 des de la plaça d'Al-Azraq. s'anirà amb vehicles particulars (ens repartirem entre els cotxes disponibles per tal d'utilitzar només els necessaris).

La Marxa s'iniciarà des de les portes del Safari Aitana a les 9 del matí. Des d'allí, es caminarà uns 2 quilòmetres, fins al Port de Tudons, on està l'accés a les instal·lacions militars. En Tudons es llegirà el manifest de la XX Marxa i alguna cosa més, i a continuació serà l'hora de esmorçar en la pinada que hi ha enfront de l'entrada de la base.

En acabar s'anirà a peu o amb cotxe a la zona recreativa de la font de l'Arbre. Alli es farà una taula redona per a compartir la memòria històrica del pacifisme i antimilitarisme a les nostres comarques. Mentrestant, qui vulga podrà pujar al cim de la serra (fins on es pot accedir, ja que el punt més elevat està dins de la zona tancada per l'exèrcit), el tercer més alt del País Valencià.

La jornada acabarà amb un dinar de germanor a la mateixa Font de l'Arbre, també de cabasset. Encara que hi ha algunes taules en l'àrea, no sobra que porteu de casa taules i cadires plegables.

Convé dur calçat adequat per a caminar per la muntanya, barret, cantimplora i protecció solar. Porteu també l'esmorzar i, si voleu, el dinar.

S'està organitzant també una vesprada-nit d'acampada el dia anterior (dissabte 25) a l'àrea recreativa de la Font Major de Sella. Qui desitge acampar ha d'avisar a Tortuga (tortuga@nodo50.org).

XX anys

Tant per ser la Marxa que fa vint, com per la dramàtica situació actual (invasió i guerra d'Ucraïna, genocidi del poble palestí, foment del militarisme i de la despesa militar, etc.), pensem que cal donar un impuls a aquesta convocatòria.

Serà, com sempre, una jornada reivindicativa i lúdica per a demanar la pau i la protecció d'una serra d'Aitana sense usos militars, i per a expressar el nostre rebuig a la militarització de la societat i la solució violenta dels conflictes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid