Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Salvem l'empordà impugna el Polígon eòlic Galatea (La Jonquera) amb un Contenciós Administratiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el Recurs Contenciós Administratiu impugnant l’autorització del Polígon Eòlic de la Jonquera.

17/05/2024 Territori
Fa unes setmanes es va saber la sentència que va fer caure el Polígon eòlic Cronos, a Capmany. La secció segona de la sala del Contenciós Administratiu del TSJC va tenir en compte els arguments presentats per l’Ajuntament de Capmany. S’assenyalava l’impacte paisatgístic, a més de les afectacions a l’agricultura i a diversos elements megalítics. El Polígon eòlic Cronos era un dels projectes fragmentats del conjunt d’aerogeneradors que es pretenien instal·lar a l’Albera, un espai amb grans valors naturals i culturals.

Cronos formava part de les continuïtats del Polígon eòlic Galatea. Aquest darrer polígon eòlic és l’únic que ha obtingut l’autorització de la Generalitat. Després d’haver-nos desestimat el Recurs d’Alçada vam presentar un Recurs Contenciós Administratiu que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta banda occidental de l’Albera, amb alts valors naturals i culturals, va ser assenyalada com una àrea de sacrifici. El patrimoni que està en joc és immens, la sureda, hàbitat prioritari, amb tota la biodiversitat relacionada i l’afectació, al paratge de Santa Llúcia, a un conjunt d’elements de patrimoni immaterial de gran valor simbòlic per empordanesos i rossellonesos. Paisatges literaris i dignes de formar part del patrimoni geològic de Catalunya.

La naturalesa especulativa del fenomen, impulsada pels fons Next Generation, pretén sacrificar la biodiversitat de l’Albera. Tot això sense una planificació d’energia renovables d’acord amb les necessitats de consum i sense prioritzar les zones ja degradades. La IAEDEN-Salvem l’Empordà seguirà amb la seva feina en defensa del territori.

L’Albera mereix la seva conservació, tal i com hem afirmat de forma recurrent. I per això, sempre n’hem defensat la seva protecció integral. La figura de Parc Natural, entre d’altres, podria ser-ne una solució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid