Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L’STEI Intersindical posa de manifest que el Pla Pilot de Llengua no té el suport de la comunitat educativa

Ha elaborat una enquesta en què han participat els 221 centres públics d’educació infantil i primària de les Illes Balears

17/05/2024 Llengua

L’STEI Intersindical ha fet una enquesta entre els 221 centres de les Illes en què se’ls demanava si s’afegirien o no al Pla Pilot de Lliure Elecció de Llengua pactat entre el PP i Vox. La informació recollida no ofereix cap tipus de dubte: les escoles donen l’esquena al Pla atès que el nombre de centres que han dit que no s’hi adheriran és de 207; només 14 estan pendents dels claustres per prendre una decisió.

El sindicat considera que aquestes dades posen de relleu, una vegada més, la nul·la necessitat de posar en marxa aquest despropòsit pedagògic, que en cap cas és una demanda de la comunitat educativa, sinó la cessió del Partit Popular a les exigències de Vox per arraconar el català d’un àmbit tan estratègic com l’ensenyament.

També posa de manifest que la comunitat educativa s’alinea amb la societat civil que es va manifestar massivament el passat 5 de maig i amb el Consell Escolar de les Illes Balears que va aprovar instar la Conselleria d’Educació i Universitats perquè retiràs el Pla Vera.

L’STEI Intersindical reclama, per tant, a la Conselleria que prengui en consideració aquestes dades, escolti les demandes que els claustres de professorat han fet al Conseller durant les visites als centres i no tiri endavant aquesta proposta segregadora i tudadora de molts milions d’euros.

Els seixanta milions disponibles per a aquest Pla pedagògicament innecessari s’han de destinar a aquelles qüestions que l’escola necessita.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid