REPRESSIÓ
El proper 26 de juny serą el judici de la Carla Costa

Per aquest motiu, es fa una convocatòria a les 9h davant dels jutjats de Girona (Av. Ramon Folch), durant el judici hi haurà actuacions musicals i xerrades d’entitats socials, organitzacions polítiques i representants polítics (Òmnium, ANC, Alerta Solidària, SEPC, La Forja, Dani Cornellà; Diputat del Parlament i Lluc Salelles, alcalde de Girona).

23/06/2023 Drets i Llibertats
Alerta Solidària Alerta Solidària
El proper 26 de juny serà el judici de la Carla Costa. Per aquest motiu, es fa una convocatòria a les 9h davant dels jutjats de Girona (Av. Ramon Folch), durant el judici hi haurà actuacions musicals i xerrades d’entitats socials, organitzacions polítiques i representants polítics (Òmnium, ANC, Alerta Solidària, SEPC, La Forja, Dani Cornellà; Diputat del Parlament i Lluc Salelles, alcalde de Girona).

Els motius del judici són pels fets del 14 d’octubre de 2019 dia que va sortir la sentència contra els presos polítics que els condemnava a més de 99 anys de presó. Aquell dia milers de persones van sortir als carrers per protestar contra aquesta sentència injusta. Per aquest motiu l’acusen d’un delicte de desordres públics i li demanen una pena de 2 anys i 6 mesos de presó i una responsabilitat civil de més de 34.000€, pena que considerem part d’una estratègia per reprimir i criminalitzar el moviment independentista i el jovent organitzat.

El Grup de Suport a Carla Costa agraeix totes les mostres de suport rebudes i destaca la importància de la solidaritat en la lluita per la defensa dels drets fonamentals i les llibertats civils. Es convida a la premsa i als mitjans de comunicació a cobrir aquesta convocatòria pública per donar visibilitat a la persecució política que pateixen tantes persones.