La classe treballadora no pot permetre ni el racisme ni l’extrema dreta als ajuntaments
Declaració sindical unitària davant el 28M

L’extrema dreta creix de manera perillosa arreu del món. A les eleccions municipals del 28 de maig existeix el perill real que enganyin prou gent com per entrar a diferents consistoris de Catalunya.

Sabem per moltes experiències tristes —tant recents com més històriques— que la presència dels ultres a les institucions fa augmentar les agressions racistes, masclistes i LGTBIfòbiques al carrer.

Aixequem la veu com a moviment sindical, de manera unitària, per assenyalar el perill que representa l’extrema dreta, i el racisme en general, per a la gent treballadora.

L’extrema dreta intenta provocar la por sobre la seguretat, però són partits com VOX i els seus amics feixistes els que amenacen la seguretat i la convivència als barris populars.

Ataquen les nostres condicions laborals, volen fer retallades en salut, volen desmantellar el sistema de pensions públiques…

Davant les crisis actuals, la nostra arma més important és la nostra unitat. És per això que intenten trencar la nostra solidaritat impulsant el “divideix i venceràs”: amb el racisme, el masclisme i la LGTBIfòbia.

Hem de dir, de manera clara, ferma, i unitària: aquesta vegada, No Passaran!

No volem que ni VOX ni els grups ultres identitaris entrin als ajuntaments. Tampoc no podem permetre que altres forces polítiques copiïn els seus discursos d’odi.

El 28 de maig, ni un vot per als amics de Trump, Le Pen, Bolsonaro, Meloni…

Són enemics de la gent treballadora i una amenaça per a la democràcia.

Podem i hem d’aturar-los. #StopVOX #StopIdentitaris

El sindicalisme és i sempre ha de ser una eina clau en la lluita contra el racisme i l’extrema dreta!

La unitat fa la força!

Signen:
CCOO de Catalunya, CGT de Catalunya, IAC, La Intersindical, UGT de Catalunya.
Barcelona, 22 de maig de 2023