Ensenyament
Un 77% de l’afiliació d’ensenyament públic de l’STEI a favor de l’acord de millora

El sindicat ha fet una consulta de caire assembleari. Aquest acord és una passa més en la millora de l’educació pública

08/03/2023 Educació
STEI STEI

Un 77 % de l’afiliació d’ensenyament públic de l’STEI Intersindical que ha participat a l’enquesta ha manifestat el seu vot favorable a la signatura de l’acord de millora que la Conselleria d’Educació va presentar als sindicats el passat 27 de febrer a la Mesa Sectorial d’Educació. Aquesta acord ha estat fruit d’intenses negociacions al llarg del mes de febrer, gràcies a la pressió i a l’anunci de concentracions a les quatre illes per part de les Juntes de Personal. Una vegada feta la consulta, l’STEI Intersindical, comunicarà aquesta decisió a la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

L’acord recull un total de trenta-quatre punts amb qüestions tan importants com la carrera professional docent, la rebaixa de l’horari lectiu a tots els cossos docents i la reducció de ràtios, lligada aquesta darrera a un bon pla d’infraestructures, entre moltes altres. Hi ha qüestions pendents de resoldre que s’han de negociar al llarg de la propera legislatura. Per això, l’STEI considera que aquest acord, en cap cas, no tanca la reivindicació d’altres mesures necessàries per a la millora de l’escola pública. 

El sindicat agraeix la participació de l’afiliació i valora de manera positiva la voluntat negociadora de la Conselleria, però considera que aquest acord hauria d’haver arribat molt abans.

També posa de manifest que el Govern sorgit de les eleccions autonòmiques del proper mes de maig té la responsabilitat de tirar endavant totes les mesures per a la millora de l’ensenyament públic; així com també la necessitat de disposar d’un bon finançament autonòmic, avui dia del tot insuficient, per fer front a la manca d’infraestructures i la dotació de més personal.