Meṃria hisṭrica
Noves concentracions de meṃria contra la tortura davant 'Via Laietana'

El proper 17 de gener es reprenen les concentracions de la campanya "Via Laietana 43, repressió i tortura"

10/01/2023 Drets i Llibertats
El proper 17 de gener a les 19h la Comissió per la Dignitat i la sectorial de Persones Represaliades de l’ANC convoquen una nova concentració davant la   Via Laietana.

Aquestes concentracions -cada primer i tercer dimarts de mes- formen part de la campanya Via Laietana 43, repressió i tortura, que persegueix els objectius següents:

  • Denunciar els torturadors. Fins ara, no només els seus crims han quedat impunes sinó que l’estat espanyol segueix negant els fets i menyspreant les víctimes.

  • Denunciar la pervivència de la Jefatura. Molts anys després de la mort de Franco -que no del franquisme-, Via Laietana 43 segueix acollint la Jefatura Superior de Policia de Barcelona, amb la mateixa actitud i les mateixes praxis.

  • Exigir que s’elimini la Jefatura. Cal erradicar aquest «equipament» i que deixi de ser un centre de repressió i tortura.

  • Exigir que l’edifici es converteixi en un centre d’interpretació de la memòria i la repressió.

En aquestes concentracions, de poca estona, hi solen participar supervivents del seu pas per Via Laietana -tant durant el franquisme com durant aquests últims anys-, que donen testimoni de les pràctiques que s’hi duen a terme.