#FestaEstellés2021
La Festa Estellés en marxa

Com cada any, al setembre s'organitza una trobada per recordar la figura del poeta Vicent Andrés Estellés celebrant de manera simultània els Sopars Estellés. El Sopar Estellés o Festa Estellés s'inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combina poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per recordar el poeta de Burjassot.

06/09/2022 Cultura
Des de l'any 2010, diverses poblacions tant al País Valencià com al Principat o les Illes Balears celebren al llarg del mes de setembre les seves particulars Festa Estellés.

La convocatòria està d'enguany ja fa dies que està en marxa

XIII Lletra de convit

Alginet, 3 d’agost de 2022

Estimats amigues i amics de la Festa Estellés:

La pandèmia de la covid-19 i l’aplicació de les pertinents mesures preventives per a evitar el contagi en llocs públics, com ara l’aïllament, han entrebancat la celebració de la Festa Estellés en els dos últims anys. Sobretot el 2020, en què tan sols va celebrar-se, segons les dades que tenim, a l’Alcúdia, Benicarló, Bétera, Ontinyent, Pedreguer, Pego i València (7), a més de fer-se un programa especial en la Vilaweb-TV i proposar que el 4 de setembre –data de naixement de Vicent Andrés Estellés– omplírem les xarxes socials d’internet amb un dels seus poemes.

Tanmateix, l’any següent, el proppassat 2021, tornà a recuperar-se la Festa, atés que va celebrar-se als següents pobles i ciutats: Albalat dels Sorells, Alcanar, Alcoi, l’Alcúdia, Alginet, Almussafes, Barcelona, Bétera, Brussel·les, Burjassot, Cocentaina, Carcaixent, Castelló de la Plana, Elx, Estivella, Gandia, Gata, Lleida, Manuel, Massanassa, Montcada, Museros, Oliva, Ontinyent, Palma, Paiporta, Pedreguer, Perpinyà, Petrer, Prullans, Real de Gandia, Reus, Rocafort, Rubí, San Vicent del Raspeig, Sedaví, Tàrrega, Torrent, Tremp, Turballos (Muro), València, la Vall d’Uixó, Vallada, Vila-real, Xàtiva, Xirivella i Xodos (47).

Enguany, en la tretzena edició de la Festa, que s’inicià el 2010, volem encoratjar-vos a celebrar i gaudir d’aquesta commemoració festiva i cultural del naixement del nostre poeta, a fi que esdevinga en el temps una prova ben palesa del que som i del que no renunciem a ser.

Per tant, si decidíreu convocar la celebració en algun lloc, podeu fer-nos arribar la informació a les adreces següents:

 

jlozanolerma@gmail.com
 alangreus2008@gmail.com

 

    Podeu enviar-nos el cartell (si en feu) i, si us ve de gust, crònica i fotos de l’acte (preferiblement arxius jpg o tif). Anirem penjant-ho tot al blog https://festaestelles.blogspot.com a mesura que ens arribe. En aquest darrer any, el bloc ha rebut més de 6.500 visites.

    També us demanem que, si feu servir hashtag a les xarxes, empreu #FestaEstellés2022. Així donarem més visibilitat als actes.

 

Una forta abraçada virtual,