Infrastructures
La CUP Olot revela que la variant no estarà acabada abans del 2027 i reclama mesures pel mentrestant

La formació insisteix que és urgent fer un Pla de Mobilitat Comarcal i prendre mesures per reduir el trànsit de camions pels carrers de la nostra ciutat.

02/08/2022 Territori
El 30 de juny es va convocar la Comissió variant de l'Ajuntament d'Olot en el qual els serveis tècnics del consistori van traslladar com queda finalment el projecte de variant d'Olot i Les Preses.
La informació rebuda es pot resumir en quatre punts:
  1. El projecte constructiu haurà d’estar fet en 12 mesos, és a dir pel juny de 2023.
  2. El projecte constructiu serà únic però dividit en 6 lots, que es poden licitar en 6 contractes.
  3. Si es compleixen els terminis més optimistes, les obres començarien l’any 2024.
  4. I si es compleixen els terminis més optimistes acabarien 3 anys després, l’any 2027.

En conseqüència, la CUP insisteix que és urgent fer un Pla de Mobilitat Comarcal i prendre mesures per reduir el trànsit de camions pels carrers de la nostra ciutat.

Per exemple, la CUP reclama que s'obligui als camions que ja hagin descarregat a sortir per l’A26, estalviant així la meitat dels trajectes que aquests fan per l’Avinguda Sant Jordi.

La modificació de l'ordenança de circulació aprovada pel Ple de l'Ajuntament d'Olot es va publicar al BOP el 18/07/2022 i va entrar en vigència l'endemà. El seu Art. 55 Punt 4 estableix: "Els vehicles pesats hauran de seguir l'itinerari obligatori i respectar els horaris del decret d'Alcaldia".

L'equip de govern encara no ha començat a aplicar les restriccions de la nova ordenança als camions i ha informat extraoficialment a la CUP que té previst començar-ho a fer a l'inici del curs escolar.

Tanmateix, la CUP assenyala que sí que s'està aplicant l'ordenança a bicicletes i patinets. En les últimes setmanes, Olot ha fet un operatiu especial en què s'han aturat 35 persones, s'han multat 5 persones que anaven en patinet i s'han multat 3 persones que anaven en bicicleta. Pel regidor de la CUP, Jordi Gasulla, l'Ajuntament està "sent fort amb els febles i feble amb els forts".