PedalaPirineu
STOP JJOO impulsa la PedalaPirineu una ruta ciclista que reinvindica Un Pirineu viu!

La ruta combinarà esport, cultura, música i participació ciutadana pel seu pas per les comarques del Pirineu.

08/07/2022 Drets i Llibertats

Tot i que sembla ser que en els darrers dies la viabilitat de la candidatura olímpica pels jocs d’hivern Pirineu 2030 s’ha anat volatilitzant, la Plataforma STOP JJOO segueix viva i i presenta ara la PedalaPirineu Per un Pirineu Viu!

La PedalaPirineu vol ser una ruta popular pel territori Pirinenc que neix de la confluència entre amants de la bicicleta, del Pirineu i de la plataforma STOP JJOO. El seu objectiu és reivindicar un Pirineu Viu i la necessitat de construir un nou model, molt allunyat de l’actual, el dels macroprojectes com els JJOO d’hivern.

Comença demà a Ripoll i s’acabarà el 16 de juliol a Sort en un acte final de ruta, passant durant aquests dies per les 6 comarques de la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran i també per Ripollès, Berguedà i Solsonès.

Els ciclistes es desplaçaran de vall en vall, recorrent ports de muntanya i pobles i aprofitant per fer parada a cada comarca. Durant el recorregut es faran parades de denúncia de fracassos i agressions derivades del model existent, però també, es voldrà visibilitzar les iniciatives transformadores existents.

Es farà parada a cada comarca, des d’on s’estan organitzant activitats variades que volen fomentar la participació de la gent que habita aquest territori, des de la crítica al model imperant a ser una crida per plantejar alternatives per aquestes comarques. Les parades es complementaran amb actes festius, culturals i musicals.

La plataforma ha habilitat un enllaç d’inscripció i un menú a la seva web amb tota la informació.