Ecologisme
Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant

El 17 de setembre el Col·lectiu Eixarcolant organitzarà la 7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades a la ciutat d’Igualada

24/07/2022 Res-pública
Dissabte 17 de setembre es durà a terme la 7a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, un esdeveniment ja consolidat que té per objectiu donar a conèixer els usos de les plantes silvestres comestibles i de les varietats agrícoles tradicionals en desús.

Aquesta jornada a Igualada replanteja, segons els organitzadors, "l’actual model de producció, distribució i consum d’aliments i que plantejarà possibles alternatives per aconseguir-ne un de més respectuós amb el medi ambient i amb la justícia social."

Com cada any, a la comarca de l’Anoia s’hi reuniran paradistes, cuiners, talleristes i ponents experts d’arreu per desenvolupar les més de 100 activitats previstes, totes elles relacionades amb les plantes oblidades.

Per poder realitzar aquesta jornada gastronòmica el Col·lectiu Eixarcolant anima a tothom a participar-hi i a gaudir de la festa des de dins com a voluntari o voluntària.

Totes les persones interessades poden trobar a la pàgina web del Col·lectiu www.eixarcolant.cat la possibilitat d’inscriure’s com a voluntaris i voluntàries mitjançant un petit formulari que tenen a la seva disposició. També poden fer-ho enviant un correu electrònic a l’entitat.

Els participants podran escollir l’horari, els àmbits en els quals els vindria de gust col·laborar, i diversos aspectes per tal que l’experiència sigui d’allò més gratificant.

En aquesta 7a edició seran necessaris més de 150 voluntaris i voluntàries, per aquest motiu, membres de l’entitat animen a tothom a inscriure-s’hi i recorden que no cal ser expert en plantes per participar-hi des de dins.

La 7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades properament presentarà el programa i obrirà les inscripcions per a totes aquelles activitats que així ho requereixin.