UCE'22
El cartell de la 54a Universitat Catalana d'Estiu és de Rafael Armengol

La setmana pasada va tenir lloc la 4a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Manresa, vinculada a la UCE de Prada de Conflent

03/07/2022 Educació

Sota el lema "Països Catalans, Europa, Espanya:Conflictes, aspiracions, possibilitats", la 54a Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent se celebrarà del 17 al 23 d'agost. 

El cartell d'enguany és de Rafael Armengol, pintor nascut a Benimodo (la Ribera Alta) l'any 1940, on encara té l'estudi. Es formà a l'Escola de Belles Arts de València i començà la carrera com a artista plàstic ara fa més de seixanta anys.

El seu estil conté certs elements pop combinats amb una tendència informal. Es relacionà amb altres artistes de la seva època com ara Artur Heras o Manuel Boix, amb els quals introduí el nou realisme als Països Catalans i influí en el panorama artístic del País Valencià, això sí, cada un amb un segell propi. Considerat un pioner, la seva obra destaca per una distingida anàlisi del color, la seriació de les imatges i la incorporació de la reproducció litogràfica.

Cal destacar que el 2004 guanyà el Premi Alfons Roig d'Art Contemporani i l'any 2011 fou nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

4a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Manresa

la 4a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Manresa ha presentat, enguany, un engrescador programa que ha fixat la mirada en el mapa de Catalunya, en concret, en les ciutats mitjanes com a articuladores del territori. També, en els pobles petits i en les masies. Els cursos s'han desenvolupat entre el 30 de juny i 2 de juliol

L’UCE també s'ha parlat de com informar de la guerra a Ucraïna amb tres periodistes (Lluís Caelles, Cèlia Cernadas i Alfons Cabrera) moderats pel també periodista, i director d’aquest Regió7, Marc Marcè, i del sentit i la dimensió de l’Església en la societat catalana actual. En aquest cas, de la mà de l’abat de Montserrat, Albert Gasch, i de l’abadessa de sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar, entre altres qüestions. Dissabte, 2 de juliol es va fer l'acte de cloenda.