Llibertat
L'encesa de les talaiots i talaies uneix la Mediterrānia pels Drets Humans

El manifest 'Que les cançons siguin com flames' de Maria del Mar Bonet ha estat un clam a la Pau, la Llibertat, la Fraternitat i a la Vida, i molt especialment ha recordat als repressaliats del franquisme i també aquelles que avui en dia lluiten contra "els qui volen continuar oprimint el poble, la seva llengua i cultura catalanes". Així com també ha recordat a les dones que "moren en mans dels seus torturadors i en el seu dolor no troben ningú que les defensi".

16/01/2022

Aquest dissabte,  74 elements patrimonials de Mallorca s'ha encès pels Drets Humans en el marc de la convocatòria feta pel Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Patrimoni; Amnistia Internacional; el Fons Mallorquí de Solidaritat i l'IES Marratxí. A més, enguany s'han sumat a la iniciativa municipis de totes les Balears, Catalunya, Múrcia, País Valencià, Marroc, Líban i Tunísia.

El tret de sortida s'ha donat a sa Dragonera, que ha passat el testimoni a Cala en Basset i així successivament fins a arribar al castell de Bellver, darrer punt del recorregut de l'encesa de torres, talaies i talaiots de la mediterrània pels Drets Humans.

Abans de l'encesa dels senyals de fum s'ha llegit el manifest, enguany signat per Maria del Mar Bonet sota el títol 'Que les cançons siguin com flames'. Un manifest que ha estat un clam a la Pau, la Llibertat, la Fraternitat i a la Vida, i molt especialment ha recordat als repressaliats del franquisme i també aquelles que avui en dia lluiten contra "els qui volen continuar oprimint el poble, la seva llengua i cultura catalanes". Així com també ha recordat a les dones que "moren en mans dels seus torturadors i en el seu dolor no troben ningú que les defensi".