Pensions
Mobilització de desenes de milers de pensionistes a Madrid

L’èxit de la manifestació d’avui mostra la voluntat dels pensionistes de defensar les pensions actuals i futures i la seva determinació a continuar a mobilitzar-se

17/10/2021 Drets i Llibertats

Aquest dissabte,  desenes de milers de pensionistes s’han manifestat a Madrid des de la Carrera de San Jerónimo a la Plaça del Sol. Els manifestants han arribat de gairebé totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol. La mobilització estava convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa de les Pensions Públiques (COESPE) i tenia el suport de sindicats combatius, moviments socials i personalitats del món de la cultura i la política.

Les principals reivindicacions que han plantejat els manifestants han estat les següents:

- exigir una Auditoria independent dels comptes de la Seguretat Social que demostraria que sense pagar les «despeses impròpies» el sistema públic de pensions tindria superàvit.

- rebutjar la reforma de pensions impulsada pel govern, mitjançant l’acord amb els sindicats majoritaris i la patronal, que penalitzaria la jubilació anticipada i endarreria l’edat de jubilació més enllà dels 67 anys.

- oposar-se a la privatització de les pensions mitjançant els Plans Privats d’empresa.

- reclamar igualar les pensions mínimes amb el salari mínim, acabar amb la bretxa de gènere i millorar les pensions de viudetat.