Jocs d'Hivern
La CUP exigeix transparčncia sobre la candidatura dels Jocs Olímpics al Pirineu

La formació critica l’opacitat del Govern i afirma que són uns Jocs fets des dels ‘despatxos de Barcelona pels lobbies de la construcció i del turisme’

14/10/2021 Territori

La comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució impulsada per la CUPNCG que exigeix transparència al govern de la Generalitat en relació a la gestió de la candidatura als jocs olímpics d’hivern de 2022. La proposta insta a fer pública tota la la informació sobre les reunions i acords que es duguin a terme sobre els jocs olímpics d’hivern als municipis afectats del territori.

La diputada Dolors Sabater ha criticat l’opacitat del Govern en aquest tema i ha afirmat que són “uns Jocs fets des dels despatxos de Barcelona pels lobbies de la construcció i del turisme i d’esquena al territori”.

En aquest sentit, la formació anticapitalista - que s’oposa als Jocs -, afegeix que la celebració dels jocs olímpics d’hivern “no té sentit enmig d’una crisi climàtica i en un país mediterrani” i que es tracta d’un macroesdeveniment que suposarà la construcció d’infraestructures sobredimensionades molt allunyades de les actuals necessitats de la població del territori.