Energia
Mobilitzaciˇ a Capmany contra els parcs e˛lics a l'Albera

Els ajuntaments que s'han sumat a la convocatòria són Agullana, Biure, la Jonquera, Capmany, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Espolla, Mollet de Peralada, Rabós, Vilamaniscle, Garriguella, Pedret i Marzà i Vilajuïga.

30/08/2021 Territori

Sota els lemes "L'Albera es mou, tots contra els parcs eòlics!" i "Renovables sí, pero no així!", tretze ajuntaments de l'Alt Empordà, que han convocat un acte reivindicatiu per a aquest diumenge, 5 de setembre, a les 11 del matí, a la plaça Major de Capmany. 

Els ajuntaments que s'han sumat a la convocatòria són Agullana, Biure, la Jonquera, Capmany, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Espolla, Mollet de Peralada, Rabós, Vilamaniscle, Garriguella, Pedret i Marzà i Vilajuïga. Una protesta que vol esdevenir "espai transversal per defensar la nostra Albera i reinvindicar que les renovables es repensin en profit de tothom, però sense agredir el territori".

L'acte reivindicatiu comptarà amb diversos parlament que seran presentats per Bàrbara Magugliani, del Celler La Gutina. Intervindran l'alcalde de Capmany, Joan Fuentes; l'alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez; el president de la DO Empordà, Xavier Albertí; el president de la DOP Oli de l'Empordà, Simó Casanovas; el vicepresident de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Quim Tremoleda, i representants de l'Allimo (Albera Lliure de Molins) i de la Iaeden-Salvem l'Empordà. Per a la cloenda dels parlaments, s'ha convidat el comunicador empordanès Pau Canaleta.

També hi haurà espai per a la reivindicació de caire lúdica, amb la presentació d'un vídeo titulat "Salvem l'Albera" i la presentació d'una animació en 3D que es diu "Els aerogeneradors projectats a l'Albera". El cantautor escalenc Josep Tero serà l'encarregat de posar-hi la música per tancar la jornada unitària reivindicativa.