Ni presos ni exiliats
Josep Valtònyc i Marcel Vivet junts en un acte sota el lema "Ara toca amnistia"

Mallorca Lliure i la plataforma 'Marcel absolució' han organitzat l'acte que ha estat conduït per Aina Vidal, membre de Mallorca Lliure i coordinadora de l'Obra Cultural Balear, dBalears se n'ha fet ressò.

27/07/2021 Drets i Llibertats
L'acte ha consistit en una xerrada en la qual tant Valtònyc com Marcel Vivet han comentat la seva experiència personal, la repressió que estan patint, en quin moment es troba la seva lluita i com han arribat a aquesta.

Valtònyc ha explicat que està acusat de terrorisme i ha defensat que «terrorisme és governar utilitzant la por, que és el que fa l'Estat espanyol». També ha assegurat que «el grau de repressió de l'Estat espanyol és immens i fa falta militància».

Ambdós han explicat i agraït tot el suport que han rebut. Vivet ha contat que des del principi del seu cas i com les diverses organitzacions han donat resposta al carrer a la repressió que pateix, i com les mobilitzacions ajuden a «difondre les irregularitats i les injustícies d'Espanya».

També ha comentat que el moviment 'Marcel Absolució' ha ajudat a visibilitzar que «no és un cas individual sinó un problema col·lectiu» que afecta a tota la societat.