Dia Alliberament LGTBIQ+
Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver convoquen la 45a manifestació per l'alliberament LGBTI a Barcelona

Continuen la manifestació històrica que es convoca des de l’any 1977, la primera dels Països Catalans, i enguany es recupera la festa popular posterior de plaça Universitat. Serà dissabte 26 de juny a les 18:30h a la plaça de la Universitat.

25/06/2021 Gènere

Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver convoquen la 45a manifestació per l’alliberament LGBTI a Barcelona. Enguany la marxa porta el lema “Ho volem tot: 45 anys d’alliberament i poder popular”. Tindrà l’horari i el recorregut habituals: s’ha convocat a les 18:30h del 26 de juny i recorrerà plaça Universitat, Pelai, la Rambla, Ferran i plaça Sant Jaume.

La manifestació compta amb quatre blocs i quatre manifestos vinculats a quatre emergències socials que pateix el col·lectiu: feminisme, antiracisme, treball i habitatge. Els organitzadors que comparteixen una lluita comuna pels drets socials i que cal organitzar-se col·lectivament, per això compta amb les adhesions de moviments socials dels quatre àmbits: Sindicat de Llogateres, SOS Racisme, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, CGT, IAC, COS o col·lectius feministes.

Davant del qüestionament dels drets de les persones trans, hem de situar també al centre de la manifestació reivindicacions com l’autodeterminació de gènere i la sobirania corporal de totes les persones. El col·lectiu trans pateix una especial precarietat i discriminació, amb un 80% de desocupació, importants dificultats per accedir a l’habitatge o violències mèdiques.