Memòria històrica
La moció de Compromís per recuperar la Ruta Estellés a Burjassot rebutjada pel PSPV i Vox

Segons Compromís, "aquesta actitud no és puntual, sinó que es deu al fet que el govern socialista de Burjassot és refractari a tot allò relacionat amb el valencià, amb Estellés i, més encara, amb Guillem Agulló"

31/03/2021 Cultura

Aquest dimarts, el ple de l’Ajuntament de Burjassot (l’Horta Nord) ha desestimat la moció de Compromís per recuperar i protegir la Ruta Estellés amb els vots en contra de PSPV i Vox, i l’abstenció de PP i Ciutadans, tal com ho recull Nosaltres La Veu.

Compromís va presentar la moció fa un mes, després d’insistir de manera reiterada en cada ple des fa dos anys que calia restaurar aquesta ruta que recorda Vicent Andrés Estellés des del 2012. Un itinerari literari i interactiu per aquells indrets del nucli urbà i de l’horta que va descriure en els seus poemes: el Pouet, el mercat, el carrer Mendizábal, el forn de la família, el pati de Sant Roc…, a través de taulells ceràmics.

A principis de març, l’Associació Cultural Bassot denunciava en un comunicat «el deteriorament que des de fa anys està patint la Ruta Estellés», tant pel que fa als panells ceràmics com a les plaques amb codi QR i imatge del poeta en les 26 estacions del recorregut.

Enguany, l’associació, per commemorar l'aniversari de la mort del poeta, el 27 de març, ha penjat pel poble llenços, cartells i taulons amb fragments de la seua obra.

Arran d’aquest homenatge, l’alcalde de la vila, Rafael García, del PSPV, assegurava en una entrevista concedida a À Punt que l’ajuntament estava duent a terme la restauració de la Ruta Estellés. Tanmateix, tot seguit el grup socialista i Vox han rebutjat la moció de Compromís que instava el consistori a actuar-hi de manera immediata.