habitatge
La CUP Tarragona denuncia errors en el protocol per reallotjar les famílies afectades per l’esfondrament d’un edifici a Bonavista
30/11/2020 Drets i Llibertats
Avui el Grup Municipal de la CUP ha acompanyat als els veïns i veïnes de Bonavista afectats per l’esfondrament parcial del terrat d’un edifici que va tenir lloc ahir, juntament amb l’AAVV del barri. Les cupaires asseguren que el protocol que s’ha de seguir en aquestes situacions d’emergència no s’ha dut a terme correctament, doncs s’han produït errors greus de comunicació que han empès la majoria de veïnes a refusar ser reallotjades i passar la nit en condicions pèssimes. Cap al migdia, afortunadament, s’ha aclarit el malentès, garantint el reallotjament de les veïnes que ho necessitaven.

Aquest, però, no és l’únic esfondrament que s’ha produït a Bonavista els darrers anys. En aquest sentit, la consellera Laia Estrada es mostra preocupada “ja que no tenim la certesa de quants edificis pateixen els mateixos problemes a Tarragona, en general, i al barri de Bonavista en particular”. La regidora cupaire ha apuntat que “només veient les façanes ja es poden veure problemes estructurals preocupants” i els mateixos veïns també han manifestat aquest neguit, havent-hi al barri diversos casos d’habitatges apuntalats.

Aquesta situació es veu aguditzada davant la problemàtica de pisos buits en mans de grans tenidors i entitats bancàries, que no compleixen amb les seva obligació de mantenir els pisos en bones condicions. De fet, en el aquest cas concret de l’esfondrament d’ahir a Bonavista, existeix la possibilitat que la problemàtica derivi del pis de dalt de tot de l’edifici, propietat de Solvia i que porta molts anys desocupat.