Repressió
13 detencions a Barcelona i 1 a Girona durant la commemoració de l'1-O

Convoquem un concentració a les 9h davant de la comissaria de les Corts de Barcelona per exigir la immediata llibertat dels detinguts

02/10/2020 Drets i Llibertats

Els Mossos han fet unes 13 de detencions i nombroses identificacions al centre de Barcelona durant la commemoració del tercer aniversari de l’1-O. Cap a les 20h, centenars de persones s'han aplegat a la plaça de Sant Jaume seguint la convocatòria dels Comitès de Defensa de la Rapública (CDR) per exigir la implementació del mandat de l'1-O.

A continuació, els concentrats han anat a la Jefatura de la Policia nacional espanyola a la Via Laietana i després fin la plaça de Catalunya. La marxa ha estat interceptada per una quinzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Aleshores els manifestants els han barrat el pas amb contenidors per evitar les càrregues policials. Ara bé, quan els mossos s'han adonat que s'havien pres foc els contenidors han començat a les càrregues amb la intenció de dissoldre la manifestació.

A Girona una marxa dels CDR ha finalitzat davant de la subdelegació del Govern espanyol que estava protegida pels cossos policials. Tot i així els manifestants han llançat coets pirotècnics per la qual cosa s'han cremat diversos contenidors. En uns moments de tensió una persona ha estat detinguda.

També hi ha hagut manifestacions convocades pels CDR a diversos localitats  com a Lleida, Tarragona, Figueres, Igualada, Sabadell...