Sintaxi Nacional
RTVE es compromet a no utilitzar el terme 'Levante' per a referir-se al País Valencià

Ara bé, ni de bon tros faran servir el de País Valencià, ja que a l'estatut se l'ha anomena "Comunitat Valenciana"

16/09/2020 Comunicació

L'actual administradora provisional de RTVE, Rosa María Mateo, durant la seua compareixença en el Senat en Comissió Mixta de Control Parlamentari de la Corporació RTVE ha manifestat que es conscient que el terme "Levante" és incorrecte per referir-se al País Valencià. "Sabem que les denominacions 'València' i 'Levante' no són les adequades", ha remarcat.

Amb aquests termes ha contestat al senador de Compromís, Carles Mulet, que havia denunciat  que en RTVE "se sol usar alegrement 'Levante' per a designar al territori valencià de manera ambigua incloent altres territoris". 

Mateo ha explicat que els responsables editorials "adverteixen i corregeixen als informadors que cauen en l'error". "Per a RTVE, el rigor en el llenguatge és fonamental, i més en aquest cas", ha remarcat.

Per la seva banda, Mulet ha parafrasejat l'escriptor Joan Fuster per a exigir que "no es qualifique més així el nostre país, ja que cerca escamotejar, ocultar, enterbolir o negar l'única realitat pròpia dels valencians". Compromís anima els mitjans a "bandejar aquesta denominació i utilitzar les denominacions de cada territori".