Petroquímica
La CUP Tarragona reclama que l’Ajuntament es personi “d’una vegada” com acusació en la causa contra IQOXE

La formació lamenta que, vuit mesos després de l’explosió, el govern d’ERC i ECP encara no ha executat la majoria dels acords de la Declaració Institucional aprovada el passat gener, entre els quals hi havia la personació com acusació particular

14/09/2020 Drets i Llibertats
La Candidatura d’Unitat Popular torna a denunciar que des de l’accident d’IQOXE. el passat 14 de gener, no s’ha produït cap canvi i exigeixen l’execució dels acords de la Declaració Institucional, entre els quals hi ha que l'Ajuntament de Tarragona es personi com acusació particular en la causa contra IQOXE. La consellera Laia Estrada explica que, malgrat l’Alcalde Ricomà va anunciar que el consistori tarragoní es personaria en la causa, “fins que no se’n dóna compte al Ple no es té la certesa que realment s’ha dut a terme la personació com a acusació, tal i com es va fer amb el cas Inipro”. Això no va passar el Consell Plenari de juliol, per aquest motiu les anticapitalistes insten l’equip d’ERC i ECP a incloure-ho en l’ordre del dia del proper Ple, previst pel 29 de setembre.

En aquest sentit, la cupaire Laia Estrada lamenta que “vuit mesos després de l’accident que va costar la via a tres persones, seguim constatant que la Declaració Institucional va ser només una escenificació”. Dels acords pactats, asseguren, només s’ha començat a treballar per recuperar el PLASEQTA. Ni s’ha requerit a les empreses del complex petroquímic la relació i el detall dels diferents expedients sancionadors que se’ls hagin interposat, tampoc hi ha “ni rastre” del debat al voltant de la Petroquímica, ni sobre l’elaboració d’estudis independents de la qualitat de l’aire i epidemiològics, malgrat també era un dels acords d’investidura ja recollit als pressupostos.