en defensa del territori
El TSJC declara nul el Pla Director Urbanístic de Bcn World

i estima parcialment els arguments d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC

30/09/2020 Territori

En una sentència emesa avui, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu que Aturem Bcn World i GEPEC-EdC havien interposat contra el Pla Director Urbanístic que  havia de permetre la construcció de Bcn World. 

En el seu escrit, els magistrats han estimat els arguments pels quals els  demandants havien denunciat que les zones verdes, espais lliures i  equipaments públics previstos es situaven en zona de risc químic. Aquest fet  contravenia la jurisprudència i normativa sectorial per la qual en zones de  risc és incompatible situar zones verdes i equipaments públics, doncs no és  possible el gaudi i benestar d’aquest espai per part de les persones el gaudi 

de les persones. Amb aquesta sentència, el tribunal declara la nul·litat de  l’ordenació del Sector 1 (Complexos Turístics Integrats), que és el que  concentra bona part de l’edificabilitat del Pla Director Urbanístic, el qual  inclou els terrenys on estava previst el desenvolupament dels complexos  recreatius, comercials i de casinos. Aquesta nul·litat comportarà la més que  possible cancel·lació del contracte de compravenda dels terrenys entre la  Caixa, INCASOL i Hard Rock, ja que nombroses clàusules del contracte  quedaven supeditades a la no existència d’una sentència contrària. 

Tot i que la sentència es pot recorrer al Tribunal Suprem, el principi de  prevenció del risc a les persones ens permet confiar que els arguments  esgrimits seran ratificats si intervé la segona instància jurisdiccional. 

Aquesta victòria d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC és un pas més en el  procés d’ensorrament d’aquest projecte fallit des de que va néixer.  

Per tot això, Aturem Bcn World i GEPEC-EdC demanen al Departament de  Territori i Sostenibilitat que, abans que es malbaratin més diners públics,  desisteixi definitivament d’aquest projecte.