Persones Migrades
Entitats tarragonines volen que es faciliti l’empadronament a persones migrades

17 entitats de la ciutat volen que s’apliqui a l’àmbit municipal la campanya Obrim Fronteres

16/05/2020 Drets i Llibertats

La Candidatura d’Unitat Popular formularà un prec en el proper Consell Plenari per tal de facilitar l’empadronament a les persones migrades, donat que es troben amb dificultats per accedir als serveis de sanitat pública en no disposar de padró. Aquesta és una mesura que es contempla dins la campanya Obrim Fronteres i que té el suport de 17 entitats tarragonines.

La  coordinadora Obrim Fronteres aglutina prop de 500 entitats i col·lectius a nivell estatal. A través de la campanya Obrim Fronteres, exigeixen la regularització de totes les persones migrades que viuen a l’Estat espanyol. L’objectiu és posar en marxa una campanya social i política que es converteixi en una proposta de regularització immediata front les administracions responsables.

La CUP, a nivell nacional, s’ha adherit a la iniciativa i des de la CUP de Tarragona volen traduir aquesta campanya a nivell municipal i això comporta poder facilitar l’empadronament d’aquestes persones. Les anticapitalistes posen damunt la taula que durant el confinament arran de la COVID-19 s’ha fet més visible la vulnerabilitat a la que són sotmeses les persones migrades sense papers tant a nivell social com econòmic.

Les cupaires compten amb suport de 17 entitats de la ciutat: Stop Mare Mortum Tarragona, l’ANC de Tarragona, L’iMAGInada, Una finestra al món, els Xiquets del Serrallo, AEiG Xaloc, Entrepobles, Sanitaris per la República, Plataforma Antifeixista, Tornavís Teatre, Cau de Llunes, Fem Barri, CDR Tarragona, Endavant, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, Arran i la Secció Sindical de la Intersindical-CSC de l’Ajuntament de Tarragona. La CUP sol·licitarà aquesta demanda a través d’un prec en el proper Ple municipal, que tindrà lloc el 22 de maig.