Llibres
Darrera setmana del Radical May

Una iniciativa online, impulsada per la Fira Literal, que posa data a la seva 6a edició: serà els dies 11 i 12 de desembre de 2020

27/05/2020 Cultura

Des de fa sis anys l’equip de la fira -composat per editorials, llibreries, biblioteques, professionals de les arts gràfiques i espais de gestió comunitària- treballem per fer un esdeveniment massiu que divulgui el pensament crític. Aquest esdeveniment es desenvolupa íntegrament dins de l’economia social i solidària, amb perspectiva feminista i criteris de proximitat. Creiem que és un dels esdeveniments europeus del llibre radical més importants de l’any.

Després d’estudiar els diversos escenaris possibles, us informem que des de l’equip organitzador de la fira hem decidit realitzar la 6a edició de la Fira Literal els dies 11 i 12 de desembre de 2020 al recinte Fabra i Coats i l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu de Palomar a Barcelona. Esperem que en aquestes dates ja no hi hagi afectacions per rebrots de coronavirus i que el públic s’acosti a la fira, aprofitant l’apropament a les dates de Nadal. La 6a edició de la Fira Literal serà en un format híbrid presencial i online.

Destaca la participació de Donna Haraway, que presenta el seu darrer llibre "Seguir con el problema. Generar parentesco en el Chthuluceno". La darrera setmana del Radical May tanca amb la presència, entre d'altres, de Donna Haraway, Mario Tronti, Massimo Modonesi, Charlene Carruthers, Shanny Peer, Guillaume Faburel, Floreal Romero i David Segarra.

Més de 120 editorials s'han sumat a la iniciativa del Radical May i s'han celebrat més de 100 conferències, presentacions i debats online.

El món del llibre, i, en especial, les editorials de pensament crític, estan vivint un moment molt dur a nivell internacional. Davant d’aquesta situació, una sèrie d'editorials radicals de tot el món, juntament amb LITERAL, la fira d'idees i llibres radicals, vam decidir tirar endavant un festival online del llibre radical amb una programació variada de taules rodones, xerrades i debats al voltant de les idees que transformaran el món que ve.

Així, autores i autors de renom internacional i nacional han protagonitzat aquest maig radical. El projecte ha sumat durant tot el mes de maig iniciatives d'arreu del món en les principals llengües del planeta. A través del manifest, que es pot trobar a la web de la iniciativa, s’hi han sumat projectes d'Estats Units, Regne Unit, Canadà, Indonèsia, Catalunya, l'Estat espanyol, Amèrica Llatina, França i Itàlia, entre altres.

Radical May ha tingut un espai de trobada i difusió a través de la pàgina web de la fira Literal. Així, radicalmay.literalbcn.cat és, alhora, agenda i repositori de les activitats programades de l'1 al 31 de maig arreu del món.

Tots els actes a: https://radicalmay.literalbcn.cat/events-rm/

Llista d'editorials adherides a Radical May: https://radicalmay.literalbcn.cat/book-market/