Covid-19
"Prop de Casa", nou projecte de l'ANC

L'entitat sobiranista posa en marxa el projecte "Prop de Casa" per ajudar i donar suport a agrupacions d’autònoms, pimes i cooperatives davant la davallada econòmica causada pel coronavirus. Noranta projectes d’arreu ja en formen part.

06/05/2020 Economia
L’ANC posa en marxa el projecte Prop de Casa, que compta amb la col·laboració de la patronal independentista, Anem x feina. Aquest projecte neix amb la voluntat de posar en contacte les consumidores i els consumidors amb agrupacions d’autònoms, PIME i cooperatives que hi ha actualment al territori. Es pretén ajudar el nostre teixit productiu perquè pugui fer front a la crisi econòmica generada per la Covid-19 i afavorir el consum de proximitat i responsable ambientalment.

Actualment el web ja compta amb 90 iniciatives que es duen a terme, i la voluntat de l’Assemblea és crear una gran plataforma de col·laboració. A través de propdecasa.assemblea.cat, les consumidores i els consumidors poden accedir-hi per conèixer i participar de les iniciatives que s’estan duent a terme en una àrea geogràfica concreta. El funcionament del web és senzill i visual. Per exemple, introduint la comarca de què es forma part, apareixen situades sobre el mapa les iniciatives més properes.  

Aquest és un projecte viu, s’hi poden continuar afegint més agrupacions i col·lectius. Totes aquelles iniciatives que hi hagi actualment i que no constin al web, es poden inscriure a través d’un formulari o es poden fer arribar a través del correu propdecasa@assemblea.cat.  

Amb Prop de Casa, l’Assemblea torna a demostrar el seu compromís amb la ciutadania i amb el teixit econòmic, cultural i social dels Països Catalans. En aquest context de crisi, l’entitat ha posat la seva estructura al servei de la societat civil, com ja ha fet amb la campanya 1miliódemascaretes.cat.