Incendis forestals
L'Ajuntament de Roquetes demana la continuïtat dels punts guaita per a la prevenció d'incendis forestals

Reivindica la utilitat del servei prestat i son conscients dels focs que han arribat a detectar, avisar i evitar que es propaguessin i es fessin grans.

24/04/2020 Territori

L'Ajuntament de Roquetes ha demanat formalment la continuïtat dels punts de guaïta a les Terres de l'Ebre, principalment als Ports. Considera que les funcions que realitza el personal de guaita són bàsiques per detectar ràpidament estes columnes de fum, localitzar-les degudament al territori i comunicar-les a la sala de controls per a preparar l'operatiu amb el cos de bombers.

Interior vol prescindir i tancar tots els punts de Guaita de Catalunya, ja que els considera obsolets i els atribueix un nombre ínfimd'avisos, afirmació que en el cas del municipi de Roquetes no comparteixen, i diuen justificar esta decisió argumentant la baixa efectivitat del servei en el model actual i la necessitat d'adoptar noves mesures que milloren la detecció i l'evolució dels incendis forestals. Tot això, en un escenari de canvi climàtic i sense quasi inversions en la prevenció d'incendis forestals.

A les Terres de l'Ebre el principal punt de guaita és el cim de Caro, un punt de primer ordre, el de més altitud i que compta amb una posició privilegiada. Però en hi ha d'altresi tots ubicats en punts estratègics, el Negrell i Tossal d'en Grilló també al Port, PuntaAlta a la Serra de Pàndols, Cerro Gordo a la Serra de Godall, la Creu de Santos a la Serrade Cardó i a la Serra de Llaveria.