Pressupostos
El SEPC celebra que els pressupostos inclouen la rebaixa del preu de la matrícula, però alerta que no tenen en compte la crisi actual
24/04/2020 Educació

El Parlament de Catalunya aprova avui els pressupostos, aquests inclouran la rebaixa del 30% del preu de la matrícula universitària. És per això que, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha recordat que és gràcies a un moviment estudiantil incansable que avui podem celebrar la rebaixa del 30% del preu de la matrícula universitària. Ara bé alerta que ens veiem davant d’uns pressupostos que no tenen en compte la crisi actual, i per tant, no estan garantint pel conjunt de l’estudiantat l’equitat, els recursos i el futur.

D’ençà de l’augment del 66% dels preus públics universitaris, el moviment estudiantil s'ha organitzat i mobilitzat per tal de reclamar aquesta baixada de preu.

El Sindicat remarca que, "hem estat capaces de posar a debat la necessitat de fer la universitat més assequible per a les classes populars. Hem convocat vagues, manifestacions massives, marxes fins al parlament, la ILP Universitats, i avui s’aprova aquesta rebaixa. Tot i això, som conscients que es tracten d’uns pressupostos, i que, per tant, aquesta rebaixa no està blindada i hem de seguir lluitant en aquest aspecte, per fer de l’educació un dret".