Covid-19
La CUP emplaça al Govern a convocar una cimera telemàtica per abordar la crisi de salut pública davant l’aplicació de l’estat d’Alarma
16/03/2020 Drets i Llibertats

La CUP emplaça al govern de la Generalitat a convocar una cimera telemàtica urgent amb tots els grups parlamentaris per abordar les mesures proposades pel president Quim Torra, davant la situació de crisi en la salut pública i davant la recentralització de les competències de les institucions autonòmiques per part del govern de l’estat espanyol.  

En aquest sentit, la CUP comparteix amb el president Quim Torra que calen mesures urgents per la suspensió del pagament de les hipoteques i subministraments i per la suspensió dels terminis de pagament dels tributs de cotització de la Seguretat Social, de la quota d’autònoms i una ampliació dels venciments d’aquesta. També que cal assegurar que es manté la remuneració dels treballadors que es quedin a casa i la reposició de la prestació laboral. La Candidatura també subratlla que cal fer un pas més i exigir una moratòria dels desnonaments i dels lloguers. 

La formació vol traslladar la necessitat d'abordar tot allò que des de la Generalitat es pot fer de forma urgent i que s'ha de fer de forma urgent com: la situació de les persones sense llar i d’altres col·lectius vulnerables; una declaració clara en relació a la nacionalització de la sanitat privada; l’extensió de la Renda Garantida a totes aquelles famílies que l’hagin demanat i encara no l’estiguin cobrant i la garantia a l’accés de productes bàsics de consum a la població, especialment als col·lectius vulnerables.