Aire
La CUP Tarragona celebra l'anunci del govern municipal de fer un estudi independent de la qualitat de l’aire

Tot i iaxí, considera una autèntica vergonya que tot allò relacionat amb la contaminació de la indústria al Camp de Tarragona, a hores d’ara, segueixi envoltat d'opacitat.

11/12/2019 Drets i Llibertats

La CUP celebra que el govern de Ricomà hagi fet públic el pressupost que destinarà a l'estudi independent de la qualitat de l'aire. Aquest era un dels cinc punts de mínims que va acordar amb ERC a canvi de la seva investidura i es tracta d’una de les reivindicacions que la CUP ha defensat amb major insistència des que va posar per primera vegada un peu a l'Ajuntament.

Considera una autèntica vergonya que tot allò relacionat amb la contaminació de la indústria al Camp de Tarragona, a hores d’ara, segueixi envoltat d'opacitat. És més, tot el que té a veure amb el Polígon Sud segueix sent una incògnita, doncs els únics estudis independents que s’han realitzat són relatius al Polígon Nord, gràcies al treball de la Plataforma Cel Net i a la implicació d’ajuntaments com el del Morell.

Per a la formació "Resta pendent conèixer el procediment mitjançant el qual es pretén encarregar aquest estudi independent a un centre de recerca amb experiència i sense vincles amb la indústria química tarragonina. En aquest sentit, nosaltres prevèiem que s'hi destinessin 300.000€, en base a les reunions que fa temps que havíem mantingut amb la Plataforma Cel Net, però el conseller Fortuny ens va assegurar que els 200.000€ serien suficients segons l'assessorament tècnic que havien sol·licitat".