En defensa del territori
La Plataforma antiautopista demana la paralització immediata de la construcció de l'autopista Llucmajor-Campos

Alerta que les analítiques realitzades confirmen que les escòries utilitzades a la construcció contenen materials perillosos

20/07/2019 Territori

La plataforma ha constatat que se segueixen utilitzant escòries de la incineradora de Son Reus en la construcció de l’autopista Llucmajor-Campos. El tram on han pogut comprovar que fins ara s’han utilitzat escòries és d’uns 2,5 km aproximadament, amb un volum aproximat de 12.500 m3 d’escòries. Segons la plataforma, el Consell de Mallorca i l’empresa concessionària TIRME han ocultat la veritat respecte a l’ús real de les escòries a l’obra.

Ha denunciat que davant els òrgans competents del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears, la manca de control i seguiment que s’ha realitzat i s’ està realitzant en l’ús de les escòries en aquesta obra.

Així com també, la falta de transparència de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i el seu incompliment de la normativa actual sobre control dels residus de la incineradora de Son Reus.

Les analítiques realitzades per la Plataforma confirmen que les escòries utilitzades a l’obra contenen materials perillosos.