Violčncia
TV3 emet “La xifra negra”, un documental sobre la violčncia institucional

Al programa Sense Ficció de TV3 el proper dimarts 9 d’abril a les 23h.

03/04/2019 Comunicació

A través d'una trentena de casos paradigmàtics, el llargmetratge realitza una panoràmica de la vulneració dels Drets Humans per part de funcionaris públics a l'Estat espanyol, i analitza l'índex d'impunitat d'aquest tipus de delictes. Víctimes, advocats, jutges, policies, defensors dels drets humans i altres experts analitzen les causes i apunten possibles vies de superació d'una xacra que posa en dubte el nostre Estat de dret.

La pel·lícula compta amb la participació de Manuela Carmena, Joaquim Bosch i Rafael Ribó entre els personatges entrevistats, i amb actors com Willy Toledo, Isak Férriz i Gorka Lasaosa en les reconstruccions de fets demostrats en seu judicial.

La pel·lícula ha guanyat el 16è Festival de Cinema i Drets Humans de Sant Sebastià, va inaugurar l'última edició del BccN Barcelona Creative Commons Film Festival i ha participat en la secció competitiva del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona; gaudeix del suport d'Amnistia Internacional i la Coordinadora per la Prevenció i Denúncia de la Tortura, i es va estrenar en diversos cinemes de tota Espanya des del 1 de març de 2018.