Corrupció
Noves citacions pels cas Mercuri
07/01/2019 Drets i Llibertats

Aquest dijous, 10 de gener, a les 10 del matí, estan citats a declarar en el Jutjat d'instrucció nº l de Sabadell Gervasio Ronaldo Rodríguez Acosta, administrador únic i propietari del grup Vendex, Eugenio Àngel Díaz Fernàndez, director general a Catalunya del Grup Vendex i gerent d'SMATSA i Marina Taltavull, responsable de comunicació i relacions externes d'SMATSA. Tots tres ho faran en qualitat d'imputats per les presumptes irregularitats produïdes en l'adjudicació del Servei de Recollida de Residus i Neteja Viaria a l'empresa SMATSA l'any 2012, amb el PSC al govern municipal.

Aquestes declaracions tanquen el grup que el setembre de 2018 la Jutgessa instructora del sumari del cas Mercuri va citar a declarar, amb un total de 18 persones en qualitat d'imputades i 16 persones més en qualitat de testimonis, les quals han declarat al llarg dels mesos de novembre i desembre. Recordem que entre els imputats ja van declarar Manuel Bustos, el seu germà Paca Bustos, els regidors del PSC Cristian Sànchez i Ana Carrasco, així com diversos funcionaris de l'Ajuntament de Sabadell, càrrecs del PSC, responsables del Grup Vendex i SMATSA i de diverses empreses.

La Plataforma Sabadell Lliure de corrupció exercirà també la seva funció d'acusació popular en aquestes noves declaracions.

Més imputats i testimonis citats a declarar en aquesta peça

La Magistrada que instrueix el sumari ha comunicat recentment una nova interlocutòria en la que acorda practicar més declaracions. 3 persones en qualitat d'imputades, una funcionària municipal i dues responsables de l'àrea econòmica del Grup Vendex, i 6 en qualitat de testimonis, tres funcionaris municipals i tres persones vinculades al Grup Vendex i SMATSA. La Jutgessa ha acordat aquestes noves declaracions vistes les anteriorment practicades als testimonis i persones imputades i la documentació analitzada.

En aquesta mateixa interlocutòria requereix també nova documentació a l'empresa SMATSA, concretament sobre les despeses del seu gerent, Eugenio À. Diaz, durant els exercicis 2011 i 2012 i un informe de l'Interventor de l'Ajuntament de Sabadell sobre l'adjudicació del contracte de Recollida de Residus i Neteja Viaria a l'empresa SMATSA l'any 2012.