Sanitat pública
Vuitena coordinadora estatal de Marees Blanques a Barcelona
21/10/2018 Drets i Llibertats
Més d'una vintena de col·lectius i moviments en defensa del dret a la salut i la sanitat pública s'han reunit en el dia d'avui a Barcelona en el Ateneu Popular de 9 Barris en la Coordinadora Estatal de Marees Blanques. Aquesta vuitena Coordinadora ha acordat convocar una jornada d'acció i lluita contra les llistes d'espera i comtrala mercantalització de la salut  per al proper dia 10 de desembre de 2018.

Així mateix se solidaritza plenament i dona suport a les plataformes en defensa de la sanitat pública de Castella i Lleó en la convocatòria de manifestació del 26 de gener de 2019 a Valladolid sota el lema Nos sigue doliendo la sanitat reclamant amb elles la dimissió del Conseller de sanitat d'aquesta comunitat autònoma. Es mantindrà la pressió al nou equip ministerial reclamant ja la necessitat d'entrevista amb la nova ministra.

Davant la situació de l'atenció primària es prepararà una Jornada d'Atenció Primària a Madrid des d'aquesta coordinadora Estatal amb presència de sindicats, partits polítics a fi de discutir el model d'atenció primària.

S'evidència la preocupació sobre la greu situació de les residències de majors, la pressió del lobby farmacèutic , i s'impulsarà l'acció de la Coordinadora Estatal a través de campanyes de sensibilització introduint mocions en temes com l'activitat privada en instal·lacions públiques, la derogació total de l'exclusió sanitària, derogació de copago i recuperació de cartera de medicaments.

Es reitera la imperiosa necessitat d'articular formules de participació social que permetin la codecisión des de la ciutadania titular del sistema.