Agressiķ
Jordi Borrās i el policia que el va agredir citats a declarar com a investigats
22/10/2018 Drets i Llibertats

La jutge del Jutjat d'Instrucció número 8 de Barcelona ha cridat a declarar dilluns vinent el fotoperiodista Jordi Borràs i el policia espanyol que el va agredir el passat mes de juliol al centre de Barcelona. Però tots dos han estat cridats a declarar com a imputats el proper dilluns 29 d'octubre a les 10 hores del matí, segons ha informat elMón.

L'agressió es va produir el passat 16 de juliol a prop de la Jefatura Superior de Policia de la Via Laietana, en concret al carrer Capellans de Barcelona cap a les vuit del vespre quan el fotoperiodista sortia de cobrir un acte a l'Ateneu per a elMón. Segons diversos testimonis, un home d’uns quaranta anys va identificar a Jordi Borràs i el va agredir a crits de "Viva España" i "Viva Franco" proferint-li diversos cops que li han deixat ferides a la cara.

Quan Borràs va cridar "policia" en senyal d'auxili, l'agressor es va identificar com a tal i va fugir. Alguns vianants van intentar aturar-lo, però els va mostrar la placa de Policia Nacional i va escapolir-se, perdent una bossa amb diversos objectes, entre els quals una navalla. El Centre d'Urgències Peracamps de Ciutat Vella va certificar que Borràs tenia una fractura nasal i policontusions.

Després es va saber que l'agressor era un comandament de la Brigada Provincial d'Informació especialitzat en l'àmbit gihadista.